Biztosítsa nyugdíjas

éveit saját nyugdíj-megtakarítással!

Nyugdíj újraértelmezve!
Adójóváírás

Adójóváírás

Évente 130 000 forint adójóváírást kaphat

Ki ne szeretne idős korában is a most megszokott életszínvonalon élni? Rendszeres díjfizetésű, befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosítással támogatjuk a felkészülést nyugdíjas éveire, mely után 20%-os adójóváírást is igénybe vehet, évi 130 000 forint értékig. A maximális 130 000 forint kihasználásához éves szinten 650 000 forint eseti és rendszeres díj befizetésre van szükség.

Új és meglevő ügyfeleknek

Díjátvállalás

A legnagyobb biztonságban

Nyugdíj-megtakarítása nem kerülhet veszélybe! A biztosítási piacon egyedülálló módon, legalább 40%-os egészségkárosodás esetén, átvállaljuk a nyugdíjbiztosítás és a benne levő kiegészítő biztosítások díjának fizetését. A vienna ACTIVE nyugdíjbiztosításhoz ez alapból jár!

10% feletti hozamok

Látványos hozamok

Kiemelkedő teljesítményű eszközalapok megtakarítása mögött

Eszközalap portfóliónk 2016-ban is a banki kamatok feletti hozamot ért el: forint alapú eszközalapjaink 5,41%, míg eurós eszközalapjaink 5,89%-os súlyozott átlagos hozamot értek el! A jelenlegi alacsony kamat- és hozamkörnyezethez képest kiemelkedően teljesítettek.*

Tekintse meg eszközalapjaink 2016-os teljesítményét!

Eszközalapjaink nettó hozamadatai

Eszközalapok Éves nettó hozam
(2015.12.31-2016.12.31.)
Arany árupiaci forint eszközalap 6,87%
Auróra délkelet- és kelet-európai részvény forint eszközalap 18,13%
Auróra délkelet- és kelet-európai részvény euró eszközalap 19,32%
Ázsiai részvény forint eszközalap 3,80%
Ázsiai részvény euró eszközalap 4,27%
Best selection vegyes forint eszközalap – aktívan kezelt 3,68%
Best selection vegyes euró eszközalap – aktívan kezelt 3,37%
Brüsszel inflációhoz kötött kötvény euró eszközalap 1,40%
Dél csillagai – latin-amerikai és afrikai részvény forint eszközalap 26,37%
Dél csillagai – latin-amerikai és afrikai részvény euró eszközalap 26,47%
Fashion bond kötvény forint eszközalap – aktívan kezelt 3,11%
Globális fejlett piaci részvény forint eszközalap 5,38%
Globális fejlett piaci részvény euró eszközalap 6,65%
Hazai kötvény forint eszközalap 3,89%
Ingatlan forint eszközalap 5,88%
Iránytű vegyes forint eszközalap – aktívan kezelt 11,89%
Iránytű vegyes euró eszközalap – aktívan kezelt 10,36%
Kincskereső árupiaci forint eszközalap 10,87%
Optimum 2025 céldátum vegyes forint eszközalap 5,06%
Optimum 2030 céldátum vegyes forint eszközalap 6,17%
Optimum 2035 céldátum vegyes forint eszközalap 6,26%
Optimum 2040 céldátum vegyes forint eszközalap 6,44%
Pénzpiaci forint eszközalap -0,76%
SPB vegyes forint eszközalap - aktívan kezelt 2,04%
Vogue részvény forint eszközalap – aktívan kezelt 7,17%

*A hozamadatok a jövőre vonatkozóan semmilyen garanciát nem jelentenek, kizárólag a múltban elért eredményt mutatják és semmilyen biztosítékot vagy ígéretet nem adnak a jövőbeli eredmény tekintetében. A Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. semmilyen ígéretet nem tesz és semminemű garanciát nem vállal a feltüntetett hozamoktól való eltérésre és az eszközalapok jövőbeni teljesítményére vonatkozóan. Felhívjuk a figyelmét, hogy a jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül nyilvános ajánlattételnek, kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. Tájékoztatjuk, hogy a befektetésekből eredő kockázatot Ön viseli.

További részletek és tájékoztatás

Bónuszjóváírás

Bónuszjóváírás

Bónuszokkal növeljük megtakarítását

Megtakarítását a 4. évtől hűségbónuszokkal növeljük, ezzel segítve a nyugdíjcélú megtakarítás megvalósulását. A hűségbónuszként jóváírt összeget és ennek hozamait saját befektetéseivel együtt kezelheti, rendelkezhet felette. A jóváírások mértéke a 15. évig megegyezik a díjjal rendezett évek számával, azt követően évente állandó 15%.

Befektetés

Befektetés

Figyeljük megtakarítása alakulását, és be is avatkozunk, ha szükséges

Ha nincs ideje a pénzügyi piacok változásait folyamatosan nyomon követni, és attól tart, hogy egy hirtelen árfolyamesés nagy veszteséget jelenthet, számíthat ránk. A kiválasztott eszközalapokat folyamatosan figyeljük, és egy megadott szintet meghaladó árfolyamesés esetén kiváltunk, majd egy megadott szintű árfolyamemelkedés esetén vissza is váltjuk a befektetést az eredeti eszközalapba.

Biztosítási védelem

Biztosítási védelem

Hosszú távon számíthat ránk!

Tudjuk, hogy vannak az életben olyan váratlan helyzetek, amikor minden segítség jól jön. A megtakarítás biztonsága mellett családjára és Önre is gondoltunk, legyen szó műtétről, tartós betegségről vagy komolyabb problémáról.

Tudjon meg többet a biztosítási védelemről!

Biztosítási védelem

Biztonságáról is gondoskodunk

Beépített biztosítási védelemként rokkantság esetén a Biztosító átvállalja a további díjak fizetését.

Széleskörű kiegészítő biztosítási védelem

Egyéni igényeinek megfelelően további kiegészítő biztosításokkal is bővítheti szerződését.

MENTŐÖV kiegészítő védelem

Az egyedülálló MENTŐÖV biztosítási csomagokkal hosszú távon gondoskodhat magáról és szeretteiről egy váratlan (legalább 40%-os) rokkantság esetén is, mert:

A MENTŐÖV I. biztosítási csomag

A havi díjjal megegyező járadékot szolgáltat.

A MENTŐÖV II. biztosítási csomag

(1) az éves díj kétszeresének megfelelő egyösszegű térítést nyújt az azonnali költségek fedezéséhez, és
(2) a havi díjjal megegyező járadékot szolgáltat

A MENTŐÖV III. biztosítási csomag
(1) az éves díj négyszeresének megfelelő egyösszegű térítést nyújt az azonnali költségek fedezéséhez, és
(2) a havi díj kétszeresével megegyező járadékot szolgáltat

Aktuális élethelyzetének megfelelően rugalmasan alakíthatja szerződését

Átmeneti pénzügyi nehézség (pl. munkanélküliség) esetén csökkentheti vagy szüneteltetheti befizetéseit. Arra is van lehetőség, hogy egyszerre egy nagyobb összeget fizessen be (pl. ha év végi jutalmat kap), továbbá a biztosítottak körét vagy a biztosítás összetételét is szabadon megváltoztathatja.

Választható eszközalapok

Befektetése megtervezésekor 18 forint és 7 euró alapú eszközalap közül választhatnak. Három különböző kockázatvállalási hajlandósághoz igazított portfólióinkat az adott devizához tartozó eszközalapokból alakítottuk ki, de Ön egyedileg is megadhatja befektetése összetételét.

Tudjon meg többet eszközalapjainkról!

Teljes költség mutató értéke

A teljes költség mutató értéke a befektetési egységekhez kötött (ún. unit-linked típusú) életbiztosításaink esetében.

Ismerje meg a TKM értékeket!

TKM értékek

Jelen Q6105 jelű, folyamatos díjfizetésű befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosítás, amelyhez magyar forintban és euróban vezetett eszközalapok kapcsolhatóak, TKMNy értéke:
Biztosított kora 10 évre 15 évre 20 évre
45 év - - 2,32% - 3,72%
50 év - 3,10% - 4,48% -
55 év 3,89% - 5,27% - -

Az MNB ajánlásában rögzített, 10, 15 és 20 éves futamidő esetén, a TKMNy alsó limitértéket meghaladó TKMNy értékeket eredményező eszközalapok a következők:

Arany árupiaci forint eszközalap: 10 évre 4,77%, 15 évre 3,97%, 20 évre 3,21%, 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy  alsó limitértéket, amelyet az eszközalap által megcélzott árupiaci eszközkategória magasabb hozampotenciálja, valamint az eszközalap komplex jellege indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Auróra délkelet- és kelet-európai részvény euró eszközalap: 10 évre 5,21%, 15 évre 4,42%, 20 évre 3,66%, minden futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap által megcélzott részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja, valamint az eszközalap komplex jellege indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Auróra délkelet- és kelet-európai részvény forint eszközalap: 10 évre 5,11%, 15 évre 4,31%, 20 évre 3,56%, minden futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy  alsó limitértéket, amelyet az eszközalap által megcélzott részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Ázsiai részvény euró eszközalap: 10 évre 4,87%, 15 évre 4,07%, 20 évre 3,31%, 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Ázsiai részvény forint eszközalap: 10 évre 4,99%, 15 évre 4,19%, 20 évre 3,44% 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Best Selection vegyes euró eszközalap – aktívan kezelt: 10 évre 4,93%, 15 évre 4,13%, 20 évre 3,37%, 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Best Selection Adó vegyes euró eszközalap – aktívan kezelt: 10 évre 4,93%, 15 évre 4,13%, 20 évre 3,37%, 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Best Selection vegyes forint eszközalap – aktívan kezelt: 10 évre 4,79%, 15 évre 4,00%, 20 évre 3,24%, 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Best Selection Adó vegyes forint eszközalap – aktívan kezelt: 10 évre 4,79%, 15 évre 4,00%, 20 évre 3,24%, 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Dél csillagai latin-amerikai és afrikai részvény euró eszközalap: 10 évre 5,17%, 15 évre 4,37%, 20 évre 3,62%, minden futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Dél csillagai latin-amerikai és afrikai részvény forint eszközalap: 10 évre 5,01%, 15 évre 4,22%, 20 évre 3,46%, 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Fashion bond – kötvény forint eszközalap – aktívan kezelt: 10 évre 4,75%, 15 évre 3,96%, 20 évre 3,19%, 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Globális fejlett piaci részvény euró eszközalap: 10 évre 4,70%, 15 évre 3,91%, 20 évre 3, 14%, 10 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Globális fejlett piaci részvény forint eszközalap: 10 évre 4, 66%, 15 évre 3,87%, 20 évre 3,11%, 10 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Ingatlan forint eszközalap: 10 évre 4,58%, 15 évre 3,79%, 20 évre 3,02%, 10 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Kincskereső árupiaci forint eszközalap: 10 évre 4,83%, 15 évre 4,03%, 20 évre 3,27%, 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap által megcélzott árupiaci eszközkategória magasabb hozampotenciálja, valamint az eszközalap komplex jellege indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Vogue részvény forint eszközalap – aktívan kezelt: 10 évre 4,95%, 15 évre 4,16%, 20 évre 3,40%, 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Optimum 2025 Céldátum Vegyes Forint eszközalap: 10 évre 5,01%, 15 évre 4,21%, 20 évre 3, 46%, 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott árupiaci és részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Optimum 2030 Céldátum Vegyes Forint eszközalap: 10 évre 5,00%, 15 évre 4,21%, 20 évre 3,45%, 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott árupiaci és részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Optimum 2035 Céldátum Vegyes Forint eszközalap: 10 évre 5,05%, 15 évre 4,25%, 20 évre 3,50%, 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott árupiaci és részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Optimum 2040 Céldátum Vegyes Forint eszközalap: 10 évre 5,06%, 15 évre 4,27%, 20 évre 3,51%, minden futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott árupiaci és részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

SPB PRIVATE vegyes forint eszközalap – aktívan kezelt: 10 évre 4,93%, 15 évre 4,14%, 20 évre 3,38%, 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Iránytű vegyes forint eszközalap – aktívan kezelt: 10 évre 4,87%, 15 évre 4,08%, 20 évre 3,32%, 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKM értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Iránytű vegyes euró eszközalap – aktívan kezelt: 10 évre 5,01%, 15 évre 4,22%, 20 évre 3,46%, 10 és 15 éves futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített alsó limitértéket, amelyet az eszközalap komplex jellege, valamint az eszközalap által megcélzott eszközkategória magasabb hozampotenciálja indokol. Az eszközalap TKM értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

Z GENERÁCIÓ információtechnológiai részvény forint eszközalap – aktívan kezelt: 10 évre 5,27%, 15 évre 4,48%, 20 évre 3,72%, minden futamidőre meghaladja az MNB ajánlásban rögzített TKMNy alsó limitértéket, amelyet az eszközalap által megcélzott részvény eszközkategória magasabb hozampotenciálja, valamint az eszközalap komplex jellege indokol. Az eszközalap TKMNy értéke valamennyi futamidőre megfelel az MNB ajánlás által rögzített felső limitértéknek.

A vienna ACTIVE befektetési egységekhez kötött életbiztosításhoz kapcsolódó letölthető dokumentumok

Tekintse meg dokumentumainkat!

Dokumentumok

A vienna ACTIVE befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosításhoz kapcsolódó ügyintézés

Megtudhatja, hogy az egyes ügyeket mely csatornákon, milyen módon intézheti, valamint letöltheti a szükséges dokumentumokat is. Válasszon az alábbi ügytípusok közül és intézze ügyeit az Ön számára megfelelő csatornán!

Hogyan lehet Önnek is nyugdíjbiztosítása?

Hogyan lehet Önnek is nyugdíjbiztosítása?

Adja meg elérhetőségét és felkészült szakértőnk egy időpont egyeztetést követően személyesen segít kiválasztani az Ön igényeinek megfelelő biztosítási csomagot. Tegye meg az első lépést!

Kérje ingyenes tanácsunkat!