Céginformációk, vezető tisztségviselők
Igazgatóság

Igazgatóság

A Vienna Life Biztosító Igazgatósága

A Vienna Life Biztosító vezetőségének tagjai Vadas-Földvári Anett igazgatósági elnök és Bunghardt Csaba és Michael Waiss igazgatósági tagok.

Ismerje meg vezetőségünk tagjait!

Igazgatóság

Vadas-Földvári Anett - az Igazgatóság elnöke

Vadas-Földvári Anett

Felelősségi köre: Pénzügy, Portfolió menedzsment, IT, HR, Jog, Biztonság, Compliance

Vadas-Földvári Anett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát pénzügy szakon, majd a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen folytatta tanulmányait. Az osztrák fővárosban gyakornokként az AXA Nordstern Colonia Biztosítónál helyezkedett el, ahol egyből megszerette ez az izgalmas iparágat. 1999 őszén lépett be a mai Vienna Life Biztosítóhoz, ahol kontrollerként kezdte a pályafutását. Ezt követően volt kontrolling vezető, megbízott pénzügyi igazgató, majd pénzügyi igazgató. Büszke arra, hogy egyetlen munkahelyen ilyen sokat tanulhatott az elmúlt 15 év során. A többszöri tulajdonosváltás hozadékaként vezető európai társaságok nagyszerű biztosítási szakembereitől tanulta meg a legjobb iparági gyakorlatokat, az egyes csoportok különböző vállalati kultúrái és vezetési stílusai pedig páratlan menedzsment tapasztalat megszerzését tették lehetővé. Vadas-Földvári Anett ezt a tudást a 2014. júniusi tulajdonosváltás óta vezérigazgatóként kamatoztatja.

Bunghardt Csaba - az Igazgatóság tagja

Bunghardt Csaba

Felelősségi köre: értékesítés, marketing, ügyfélszolgálat és portfolió menedzsment

Bunghardt Csaba a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Pénzügy szakirányán szerzett diplomát 1996-ban. Már az egyetemi évei alatt is egy biztosítótársaságnál, az OTP-Garanciánál dolgozott aktuáriusként és termékfejlesztőként; itt szívta magába a szakma alapjait, a szakdolgozatát is az életbiztosítások fejlesztéséből és engedélyeztetési folyamatának bemutatásából írta. Ezt követően 1997 és 2009 között az ING Biztosítónál töltött be különböző pozíciókat, távozásakor az Üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatói széket hagyta ott azért, hogy elláthassa a szintén 2009-ben alapított Money & More Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatói teendőit. 2009 és 2012 között a Money & More vezérigazgatója, majd 2012. májusától lesz az AXA Biztosító vezérigazgató-helyettese. Néhány szerkezeti változást és a tulajdonosváltást követően tölti be jelenlegi pozícióját, melynek ellátásában rengeteget segít a Money & More-nál megszerzett értékesítési tapasztalat, illetve az a tudás, hogy miként kell sikeresen együtt dolgozni pénzügyi tanácsadókkal, értékesítési partnerekkel és miként lehet összhangot teremteni az értékesítők és az üzletet támogató területek között.

Michael Waiss - az Igazgatóság tagja

Michael Waiss

Végzettsége: Műszaki Egyetem
Felelősségi köre: kockázatkezelés, aktuáriusok, termékfejlesztés és biztosítási operáció

Michael Waiss, komoly szakmai háttérrel és 24 év biztosítási tapasztalattal rendelkezik. 1994 és 2000 között az Allianz Lebensversicherungs AG-nél dolgozott aktuáriusként. Később csatlakozott a Wiener Städtische AG csapatához, mely a Vienna Insurance Group legnagyobb osztrák leányvállalata. Itt négy évig szintén aktuáriusként tevékenykedett, és ezzel párhuzamosan az egyik leányvállalat, az Arithmetica GmbH vezetője lett, mely tisztsége még most is fennáll. 2004 óta tagja az UNION Biztosító igazgatóságának, mely a VIG magyarországi leányvállalata, ahol az életbiztosítás, az aktuáriusok, a kockázatkezelés és a viszontbiztosítás tartoznak az irányítása alá. 2008-tól Waiss úr az ERSTE Biztosító igazgatóságának is tagja, mely szintén a VIG magyarországi leányvállalata, ahol szintén az előbbiekben felsorolt területekért felel.

Waiss úr 2014-ben lett a Vienna Life Biztosító Zrt. igazgatóságának tagja, ahol a kockázatkezelést, az aktuáriusokat, a termékfejlesztést a és a biztosítási operációt felügyeli.

Felügyelő Bizottság

Felügyelő Bizottság

A Vienna Life Biztosító Felügyelő Bizottsága

A Vienna Life Biztosító Felügyelő Bizottsága 5 tagból áll: Lehel Gábor elnök, Peter Höfinger, Dr. Martin Simhandl, Kurt Ebner, Dr. Johann Franz Josef Bichler és dr. Peter Thirring bizottsági tagok. A Felügyelő Bizottság látja el az Audit Bizottság feladatait.

Ismerje meg a Bizottság tagjait!

Felügyelő Bizottság

Lehel Gábor – elnök

Lehel Gábor

Mag. Peter Höfinger

Mag. Peter Höfinger

Dr. Martin Simhandl

Dr. Martin Simhandl

Kurt Ebner

Kurt Ebner

Dr. Johann Franz Josef Bichler

dr. Peter Thirring

Céginformációk

Céginformációk

Céginformációk

A Vienna Life Biztosító hivatalos cégadatai (cégnév, adószám, ÁFA-csoport azonosító, bankszámlaszám, cégjegyzék szám) és elérhetőségei.

Ismerje meg cégadatainkat, elérhetőségeinket!

Céginformációk

Cégadatok

 • Cégnév: Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.
 • Adószám: 12141843-4-44
 • ÁFA-csoport azonosító szám: 17781293-5-44
 • Bankszámlaszám: Unicredit Bank 10918001-00000003-01590178
 • SWIFT kód: BACX HU HB
 • IBAN szám: HU 21
 • Cg. Szám: Fővárosi Törvényszék 01-10-043077

Elérhetőségek

 • Cím: 1138 Budapest, Váci út 135-139.
 • Telefonszám: +36 1 888 2 888
 • Külföldről hívható telefonszám: +36 (1) 413 5380
 • Fax: +36 1 413 51 01
 • Weboldal címe: www.viennalife.hu
 • E-mail cím: info@viennalife.hu